חוצה גולן 27
חוצה גולן המסורתי התקיים השנה בתאריכים 19-20.5.2017 ועבר לאורך 120 קילומטרים, במסלול חדש, המתחיל מנמרוד ומסתיים בחוף הכנרת. חוויית רכיבה אתגרית בנופי הגולן המרהיבים. המסע התקיים בפעם ה-27 והשתתפו בו מעל 400 רוכבים ורוכבות ואפילו כמה ילדים.
גם השנה, הצוות המקצועי של אגף תיירות גולן היה האחראי לתכנון מסלול המיוחד, תודות לאיקי רהט שניצח על הכול. ביומו הראשון, המסלול עבר דרך מטעי התפוח של עמק יעפורי ובכפר מסעדה והמשיך ביער אודם, דרך קיבוץ מרום גולן. חייבים לעצור להפסקת צהריים ומשם, אל קצרין, בנופים מרתקים. ביום השני, עברו הרוכבים בנחל זוויתן ומעיינות סלוקיה ועד למדרונותיו המערביים של הגולן, מול נופי הכנרת ועמק הירדן. הרוכבים הרבים שהשתתפו שיבחו את ההפקה והחשיבה על כל הפרטים, קטנים כגדולים, בארגון האירוע.
אירועים נוספים
מסיבת היין בגולן
כ-700 איש פקדו את מסיבת היין השנתית שנערכה במסגרת אירועי פסטיבל "בשביל היין", בהובלת הרשות לפיתוח הגליל. השנה, אירח את המסיבה יקב "שאטו גולן", באליעד, בחצר היקב הקסומה. האירוע, שהתקיים ב-1.6, היה תוסס ומשובח. את המבקרים ליוותה מוזיקה חיה, בניצוחם של הרכב "סימפונט ג'אז", מבית סימפונט רעננה ולאחר מכן, התקיימה מסיבה ריקודים משובחת עם די. ג'יי אבי מיכאלי. היקבים שהשתתפו באירוע: יקב "אסף", יקב "פלטר", יקב "סקוריה", יקב "הר אודם", יקב "רמת הגולן", יקב "טרה נובה", יקב "בזלת הגולן", יקב לימודי "אוהלו", יקב "עין תאנה", יקב "דומיין סרור" והיין של "מרינדו". כל אלה, לצד דוכנים של גבינות משק "נעמי" ושוקולד בוטיק "דה קרינה". על האוכל - "זיגל" בגזרה הבשרית ו"אלפונסו" - בגזרה החלבית.
יריד חקלאות, טעמים וריחות
ביום שישי ה-9.6, נערך במתחם התיירות וואסט, אירוע שחגג חקלאות, טעמים וריחות, באווירה המיוחדת של צפון הגולן. את האירוע הפיקו, בשיתוף פעולה, החברה הכלכלית גולן, אגף התיירות ומחלקת התרבות של המרכז הקהילתי גולן. באירוע השתתפו חקלאים ובעלי דוכנים מכל רחבי הגולן והציעו את שפע מרכולתם, למעל 500 מתושבי הגולן שהגיעו לאירוע. המשתתפים נהנו ממגוון פעילויות: אומגה וקיר טיפוס, מתחם ג'ימבורי לקטנטנים, הפעלות של חברת "קוביות" והופעות של אנוש צוברי, בן רמת מגשימים ולהקת "ריטלין". היה נעים, טעים, מגוון ומשמח לגוף ולנשמה!