כללים להחלטה

כללים להחלטה

כללים להחלטה בין מבקשי רישיון עסק לאתרים השונים החל מיום 1.1.2022:

  • בתחום שיפוט המועצה, תתאפשר רוכלות, רק לבעלי רישיון כחוק.
  • את הבקשה לרישיון עסק לרוכלות מזון שלא לאירוע חד פעמי ניתן להגיש עד לתאריך 22.11 בכל שנה, במשרד רישוי עסקים במועצה האזורית, תוך ציון המקום/האתר המבוקש. בקשות לרוכלות באירועים חד פעמיים יש להגיש לפחות 30 יום לפני מועד האירוע המתוכנן.
  • על המבקש להגיש בקשה בכתב בטופס המתאים ולשלם אגרת בקשה.
  • הגשת הבקשה אינה מחייבת היעתרות לבקשה, והמבקש יידרש לצרף כל אישור ו/או היתר ו/או מסמך ו/או נתון שיהיו דרושים לרישוי העסקים טרם קבלת החלטה בבקשה שהוגשה על-ידו.
  • במהלך חודש דצמבר תודיע רשות הרישוי לכל מבקש אם ובאיזה אזור יוכל לקבל רישיון.
  • בעת הגשת הבקשה לרישיון עסק יצרף מבקש הרישיון:
  1. רישיון וביטוח רכב בתוקף;
  2. תעודת זהות/תעודת התאגדות מקורית/העתק נאמן למקור חתום על-ידי עו"ד.
  3. פירוט מלא של כל פריטי המזון והמשקה שבדעתו למכור ומחיריהם.
  4. פירוט ותיאור בכתב של המשאית שבה יינתן השירות וצילומים (חזית וצד) שלה וכן תכנית פנימית שלה.
  5. צילומים של עבודות/אתרים שהופעלו על-ידי המציע בעבר ו/או המופעלים על-ידו במועד זה;
  6. פירוט על הציוד המצוי ברשותו אשר בכוונתו לעשות בו שימוש כחלק מהפעלת המזנון;
  7. כל מסמך ו/או אישור אחרים הנדרשים לפי דין להגשת בקשה לרישיון עסק.
  8. לאחר פתיחת בקשה, ולפי מהותה, ידרשו מסמכים נוספים כגון :
    תצהיר כבאות
    ואגרת רישוי עסק
  9. המועצה רשאית לדרוש מסמכים ו/או אישורים נוספים לצורך קבלת החלטה.
  • הבדיקה המקדמית היא בדיקה של עמידתו של כל מבקש רישיון עסק בחוק ובתקנות רישוי עסקים בכלל, ובתקנות רישוי העסקים שעניינן הפעלת עסק מהסוג המבוקש לרבות עסק מסוג רוכלות מזון. בכלל זה על מבקש הרישיון להציג אישור משרד התחבורה ואישור תברואן המועצה או משרד בריאות על פי הצורך.
  • עדיפות לתושב המועצה כמפורט לעיל.
  • ככל שאין מבקש תושב או ככל שקיימים מספר מבקשים תושבים, יינתן הרשיון למבקש בעל הנסיון הרב ביותר לטובת תכלית שירות איכותי לציבור. ככל שניסיון המבקשים דומה כי אז תיערך הגרלה ביניהם.
  • בין שיקולי המועצה בעת הדיון במתן הרישיון יישקל גם הצורך לספק לציבור הרחב מוצרי מזון איכותיים ומגוונים.
  • במתן רישיון רוכלות מסוג מזון רגיש ("food truck") תינתן עדיפות לעסק בעל ניסיון של שנה לפחות בניהול והפעלת עסק זהה או דומה (קיוסק/ מזנון/ מסעדה, ניסיון בתחום הבישול ו/או הקולינריה וכיו"ב).
  • במתן רשיון רוכלות מסוג ("מוצרי מזון שאינו רגיש") תינתן עדיפות לעסק בעל ניסיון של שנה לפחות בניהול והפעלת עסק זהה או דומה (קיוסק/ מזנון/ מסעדה, וכיו"ב). המועצה תהיה רשאית שלא לאשר בקשה לרישיון עסק שאינה עומדת בתנאי זה גם היא בגדר פניה יחידה לגבי אתר מסוים.
  • המועצה תהיה רשאית להתיר את רישיון רוכלות מזון אחד מכל סוג (מזון שאינו רגיש/ food truck) בכל אתר מהאתרים בהתייחס לכל סוג רוכלות, אלא אם צוין אחרת. למועצה שיקול דעת להתיר שני רשיונות מאותו סוג מזון באתר כלשהו, אם לא הוגשו או התקבלו בקשות לרשיון עסק לאותו אתר לשני סוגי המזון.
  • כפוף לכללי העדיפות המפורטים בנוהל זה, בין כל המבקשים לעסוק ברוכלות מזון (מזון שאינו רגיש/food truck בנפרד לכל סוג מזון), בכל אחד מהאתרים שקבעה המועצה, תתבצע הגרלה בה יוגרלו עד שני רוכלים (אם נקבע כאתר המתיר זאת).

  • א.ראש המועצה רשאי לדרוש שכל עגלת רוכלות/ food truck תתאים, אם אין הוראה אחרת בדין, לתבנית שהוא אישר ושהוצגה במשרדי המועצה.
    ב.בכלל זה המועצה תהיה רשאית לספק לבעל הרישיון מיתוג ומראה אחיד כנגד תשלום שיוגדר על-ידה.
  • מובהר כי המועצה תהיה רשאית להגביל רישיון עסק של אדם לאתר אחד בלבד.
  • המועצה תהיה רשאית להתרשם משירותים דומים קודמים של המבקש, מהמלצות שהציג, וממידע שנאסף על ידה, מהציוד המצוי ברשותו אשר בכוונתו לעשות בו שימוש כחלק מהפעלת הרישיון, מפריטי המזון והמשקה שבדעתו למכור ומחיריהם, הכל בהתאם לשיקול דעתה הבלעדי. לצורך זה תהיה המועצה רשאית להסתייע בצוות מקצועי.