ועד יישובי הגולן
דף הבית > פורטל הגולן > חדשות הגולן
פרס לצ'ייני: לא נסכים לממשל לווין איראני בגולן
הנשיא פרס וסגן נשיא ארה"ב צ'ייני נפגשו בירושלים ודנו בסוגיית הגרעין האיראני, במצב בעזה ובתהליך השלום עם הפלסטינים. פרס אמר בשיחה כי סוריה משמשת כשלוחה של איראן, ולכן ישראל לא תסכים להעביר לידיה את הגולן. צ'ייני אמר כי לדעתו אסד "כלל לא מעוניין בדו-שיח" מאת אבירם זינו, ynet
24.3.2008 11:19

נשיא המדינה, שמעון פרס, נועד הבוקר (יום א') עם סגן נשיא ארצות הברית, דיק צ'ייני, במשכנו בירושלים. השניים דנו במספר נושאים, בהם סוגית הגרעין האיראני, יחסי סוריה-לבנון, המצב הבטחוני ברצועת עזה וקידום תהליך השלום המדיני בין ישראל לפלסטינים.


פרס הבהיר בשיחה עם צ'ייני כי "ישראל לעולם לא תסכים להחזיר את רמת הגולן, ובתמורה לקבל שליטה איראנית-סורית בלבנון. סוריה היא לוויין איראני, ואי אפשר להתחיל במשא ומתן לשלום כשסוריה מעבירה נשק ללבנון. ישראל לא תהיה מוכנה לעסקה כזו, בה אנו מוותרים על הרמה בתמורה לשליטה סורית-איראנית".


עוד אמר פרס בפגישה כי "כמויות אדירות של נשק, שנקנה בכספי איראן, מועברים כל יום דרך סוריה לחיזבאללה. סוריה הופכת בעצם ללווין איראני המנסה להשתלט על לבנון, בדומה לתהליך שהחל בעזה על ידי חמאס".


סגן הנשיא צ'ייני אמר בתגובה כי הממשל האמריקני "מודאג מאספקת הנשק של סוריה לחיזבאללה. נראה כי הנשיא בשאר אסד כלל לא מעוניין בדו-שיח והידברות כלשהי".

 

לידיעה המלאה באתר ynet לחצו כאן...


כל קובץ RSS הוא ערוץ תוכן שמורכב מפריטים הכוללים תקציר שמאפשר לאתר לספק תוכן מעודכן ללקוחות, ובפרט לאתרים אחרים, לשם הצגתו בהם.

גירסה להדפסה
שלח לחבר
 
 
© עמותת יישובי הגולן 2007
  |   אודות   |   תנאי שימוש   |   צור קשר   |  
Created by Consist