מועדון ידידי הגולן
דף הבית > פורטל הגולן > חדשות הגולן
האור שוב דולק בקלעת נמרוד
800 שנים לאחר שהוקם, זוכה מבצר נמרוד למתיחת פנים מרשימה. מערך תאורה חדש הוקם, והתוצאות נראות למרחוק מאת nrg
31.8.2008 09:50

כ-70 גופי תאורה וקילומטר וחצי של כבלי חשמל הותקנו במבצר נמרוד, בהשקעה של כ-400,000 שקלים. הפרויקט, בביצוע רשות הטבע והגנים ובתכנון קובי רוזנטל ממשרדו של מעצב התאורה גיל טייכמן, מאפשר חוויית ביקור לילית ומרהיבה באתר. 

מצודת נמרוד, צילום: מיכה בריקמןצילום: מיכה בריקמן


מבצר נמרוד נבנה בשנת 1228 על ידי אלמלכ אלעזיז עות'מן, מושל בניאס, כדי לחסום את הדרך בפני פלישת צבאו של קיסר גרמניה פרידריך השני, שאיים לעלות מעכו לדמשק. בשלב הראשון נבנה מבצר פשוט ובלתי מתוחכם, אך מאוחר יותר, ב-1260, כבש הסולטן הממלוכי בייברס את המבצר, שהפך בימיו למתחם מבוצר ענק.

מסלול הסיור במבצר עובר דרך השער הגדול והמפואר, שמאחוריו מוצב משקוף ענק, נושא כתובת גדולה ומרשימה, המעידה שהיא נכתבה בימיו של בייברס. ליד המגדל אף נותר בית שימוש מאותה תקופה. בשנת 1998 התגלתה בחפירות אבן גדולה ועליה חרות ברדלס, סמלו של בייברס.

עוד עובר המסלול בין מגדלי שמירה מרשימים ומאגרי מים, עד למגדל העוז (דון ז'ון) המרשים, שנבנה כמבצר פנימי העומד בזכות עצמו. עניין מיוחד מספק מעבר הסתרים של המבצר, הבנוי מאבני ענק, ויוצא מהמבצר דרך פתח המוסתר היטב מפני מי שנמצא מחוצה לו.

 

לידיעה המלאה בnrg לחצו כאן...



כל קובץ RSS הוא ערוץ תוכן שמורכב מפריטים הכוללים תקציר שמאפשר לאתר לספק תוכן מעודכן ללקוחות, ובפרט לאתרים אחרים, לשם הצגתו בהם.

גירסה להדפסה
שלח לחבר
 
 
© עמותת יישובי הגולן 2007
  |   אודות   |   תנאי שימוש   |   צור קשר   |  
Created by Consist