כמעט שנתיים עברו ממלחמת לבנון השניה ובמקום לדאוג להחזרת הביטחון שהתערער בעקבות מלחמה כושלת זו, פועל ראש הממשלה לחיזוקה של סוריה על ידי משא ומתן עימה. עצם המשא ומתן נותן רהביליטציה למדינה שאך לפני זמן קצר הוכח פשעה בהכנת נשק להשמדת מדינת ישראל וכל הסדר שיושג עם סוריה רק יחזק את כוחה בלבנון ולא ינתק (כפי שסוריה מיהרה להכריז) את קשריה עם איראן.
במצב כזה מתמקד הדיון ברמת הגולן. רמטכ"ל מלחמת לבנון השניה אמר השבת בבאר שבע, בתשובה לשאלה ש"אפשר להסתדר גם בלי רמת הגולן". איזו מין שאלה? אפשר להסתדר גם בלי באר שבע אבל היא חלק ממדינת ישראל.
האם מדובר בספין נוסף מבית מדרשו של אולמרט? אין לדעת אבל בכל מקרה מדובר במהלך מסוכן לביטחון הלאומי למרות שבמצבו אין לראש הממשלה שום מנדט וכוח מעשי למהלך כזה. רוב מכריע של העם (כ 70%) לא מוכן כלל לדון על רמת הגולן ורוב גדול עוד יותר כבר לא מאמין ולא סומך על ראש הממשלה - ובצדק. גם הסורים יודעים זאת וגם האמריקאים, שמהם מצפים בסופו של דבר הסורים להכרה.
על ישראל כיום להחזיר את הביטחון ע"י מיטוט שלטון החמאס ובידודה של סוריה ולא חיבוקה. לא הייתי מקבל מהלך חסר אחריות כזה מצד שום ראש ממשלה וודאי לא מראש ממשלה שאחראי אישית לכשלון מלחמת לבנון השניה ולהשחתת המידות (גם במינויים בלתי ראויים) בישראל. לפיכך על מר אולמרט לחסוך מכולנו את התהליך המביש (לו) והמזיק (לנו) ולהתפטר מיידית מתפקידו. אם לא יעשה זאת, על חברי ממשלתו והכנסת למלא את חובתם הלאומית ולפטרו.
|